Atelier Jet-jes 
Naailes


Leuk dat je interesse hebt voor  naailes, welkom op mijn site! 

Mijn naam is Henriëtte van Wijk, ik ben coupeuse.

In mijn atelier, Atelier Jet-jes, aan de Heerenweg in Heiloo geef ik bijna 15 jaar naailessen.

Met het juiste patroon, de stof en fournituren maak ik kleding naar mijn eigen smaak, stijl en pasvorm en draag ik mijn zelf gemaakte kleding met trots. Ik geniet van het uitzoeken van de stof en fournituren en een patroon om daarmee aan de slag te gaan. Deze passie en mijn ervaring wil ik graag met jou delen.

De opleiding tot coupeuse heb ik gevolgd bij de ENSAID modevakschool in Amsterdam en Alkmaar.

De naailessen zijn voor beginners die nog nooit met de patronen, stof en naaimachine gewerkt hebben, maar ook voor de ervaren “naaisters” die de “fijne kneepjes van het vak” willen leren. Iedereen werkt tijdens de les aan haar eigen project, het maakt niet uit hoeveel ervaring je hebt of wat je wensen zijn en welk kledingstuk je wilt gaan maken. De begeleiding is maatwerk op wat jouw wensen zijn en wat jij nodig hebt om een kledingstuk te maken waar jij trots op zal zijn.

De lessen worden gegeven in kleine groepjes, max 5 cursisten.

In het atelier liggen zelfmaakmode bladen om modellen uit te zoeken en de patronen over te nemen. In de lessen wordt veel aandacht gegeven aan het nameten van de patronen en het naar wens aanpassen. Dit zorgt ervoor te zorgen dat jij mooie passende kleding maakt wat met plezier en trots gedragen zal worden.

Met de adviezen voor stofkeuze en het knippen van de stof gaan we daarna achter de naaimachine en zal ik je de fijne kneepjes van "het naaivak" leren, maar vooral ook het naaiplezier mee te geven. Tijdens de lessen bespreken we het stappenplan zodat je ook thuis verder zou kunnen werken.

In het atelier staan naaimachines voor gebruik tijdens de les. Om de kleding netjes af te werken mag je ook gebruik maken van de lock machine, hiervoor vraag ik een kleine vergoeding.

Het gebruik van de naaimachines en patronen uit de patroonbladen zijn bij de les inbegrepen. En natuurlijk een lekker kopje koffie, cappuccino of thee wordt verzorgd.

De naailessen zijn op:  

woensdag-, donderdag- en vrijdag ochtend (9.30 - 11.30 uur)

dinsdag avond (19.30 - 21.30 uur)

donderdag avond - om de week  (19.30 - 21.30 uur)

De kosten bedragen € 16,= per les. Dit is exclusief stof en fournituren. 


Heb je interesse of vragen, stuur dan gerust een berichtje, mailtje, appje of bel mij op.

Groet, Henriette